Mirosurile neplacute si lipsa de spatiu din frigider, poate deveni o problema majora in fiecare gospodarie. Datorita faptului ca frigiderul este unul dintre cele mai importante locuri pentru alimente, acesta trebuie sa fie mereu curat si alimentele trebuie sa fie asezate cu atentie.
Combateti mirosurile
Combaterea mirosurilor neplacute, este o sarcina grea de cele mai multe ori, insa cu practici usoare, puteti sa uitati de neplacerile, cand deschideti frigiderul.
Pentru eliminarea mirosurilor neplacute, optati pentru cafeaua proaspat macinata. Boabele de cafea pot fi macinate in stare proaspata si asezate pe o farfurioara, care se introduce in frigider. Alaturi de acesta va poate veni in ajutor esenta de vanilie, care trebuie folosit imediat dupa o curatare cu un amestec de biocarbonat de sodiu si apa.
Ce nu puneti in frigider?
Daca nu doriti sa afectati gustul cartofilor, este important sa nu asezati cartofii in frigider. Acestea trebuie sa fie asezati intr-o punguta si intr-un loc racoros. Ideal este sa fie asezati in camara. In cazul in care doriti sa se aeriseasca, puteti sa le puneti de asemenea si in ladite.
Foarte multe persoane aseaza painea in frigider, insa este una dintre cele mai gresite obiceiuri. Painea se va pastra mai mult timp in cazul in care este pastrata la temperatura camerei si este de asemenea si acoperita. Intr-adevar, painea preparata acasa, fara conservanti, are un termen de valabilitate mai mic decat cea din comert. Poate fi pastrata si in frigider, dar in mod normal, un recipient bine inchis ar trebui sa fie suficient.
Cafeaua este ideala pentru a elimina mirosurile neplacute, insa in cazul in care doriti sa consumati cafeaua, acesta trebuie sa fie asezata intr-o punguta sau intr-o cutie care se inchide ermetic. In acest fel, poate sa isi pastreze aroma puternica si mirosul cuceritor si pentru un timp lung.
In cazul in care aveti carne cruda sau fructe de mare, acestea niciodata nu trebuie sa fie asezate alaturi de mancarea gatita, ci din contra, trebuie sa fie asezate in partea de jos a frigiderului. Ca sa nu picure, puteti de asemenea sa le asezati intr-o punguta care poate fi inchisa bine.
Unde, ce punem?
Pe raftul de sus in frigider, asezam mereu mancarurile pentru care sunt de ajuns temperaturile mai marisori, astfel aici va fi pus untul, ciocolata, branzeturile si nu in ultimul rand, iaurtul si laptele.
Urmeaza raftul de mijloc, pe care trebuie sa asezati castroanele si preparatele gatite. Alaturi de acesta se aseaza si ouale.
In rafturi urmeaza sa asezati verdeturile si alimentele care necesita un anumit nivel de umiditate. Alaturi de acesta se aseaza de asemenea si flaconul cu ketchup, mustar si maioneza, alaturi de borcanele care contin dulceata si muraturile incepute.
Painea nu este indicat sa fie pastrata in frigider, insa acesta poate fi tinut in congelator in ambalajul special. Congelatorul este locul ideal de asemenea si pentru carne, care se congeleaza in ambalajul original, in care l-ati achizitionat, important fiind de asemenea si ca ambalajul sa fie intact.
Lasă un răspuns